ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ:446                                                                                  Αθήνα:26/03/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ, αποτελούμενη από τους Λ.Καράμπαρμπα, Θ.Αλατερά και Φ.Δημόπουλο, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτριο Κουτσούμπα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Στη συνάντηση συμμετείχαν επιπλέον ο κ. Αλ. Αρβανιτίδης, μέλος του Τμήματος για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά της ΚΕ και η κα. Ν. Χρονοπούλου, μέλος της ΤΕ Δημοσίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου για την μετάδοση του κορωνοϊού COVID-19.

Ο κ. Κουτσούμπας άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα που του θέσαμε όπως:

  •        Ελλείψεις στο Πολιτικό Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ λόγω της μη αντικατάστασης των συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων.
  •       Συνταξιοδοτική Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των εργαζομένων σε τεχνικές εργασίες.
  •       Ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας, για την διασφάλιση της υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας από τους εργασιακούς κινδύνους.
  •        Ενεργοποίηση της παραγράφου 5 του άρθρου 48 στο Ν.3528/2007 για την καθιέρωση οργανωτικού μέτρου της ειδικής άδειας μετ’ αποδοχών, κατά τα πρότυπα των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, με στόχο την άμβλυνση των επαγγελματικών κινδύνων στους χώρους εργασίας, σε υπαλλήλους που ασχολούνται σε επικίνδυνες και  ανθυγιεινές  εργασίες.

       Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτριος Κουτσούμπας διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματά μας, ασκώντας πίεση στη Βουλή και την Ευρωβουλή, αλλά κυρίως με την πάλη του για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη και σύγχρονα δικαιώματα. 

Για την Ε.Ε. της Π.Ο.Τ.Κ.Ε. - Υ.ΕΘ.Α.

                                                                        Ο  Πρόεδρος                                                                          Ο  Γεν. Γραμματέας

                                                                      Λ. Καράμπαρπας                                                                            Θ. Αλατεράς