Αρ. Πρωτ.:453                                                                                                                    Αθήνα: 4/10/2021

Δελτίο Τύπου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΤΚΕ – ΥΕΘΑ αφού έλαβε υπόψη της την σχετική Ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού και την κλήση σε έγγραφη απολογία του συναδέλφου Σάββα Σεληθωμά, για δημόσιες αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK ότι περιέχουν αναφορές: α. με υβριστικό περιεχόμενο για τον κ. Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς του κόμματος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, β. σχετικές με υποστήριξη μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Θεωρείται απαράδεκτο η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση να προσλαμβάνουν προσωπικό χαρακτήρα. Η πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου Σάββα Σεληθωμά, με τις ιδιότητες  Γενικού Γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ - Ταμία της Ένωσης Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού καθώς και της πολιτικής του ενασχόλησης, αφορά  συνδικαλιστική και πολιτική δράση, που προστατεύεται από την ελληνική και διεθνή νομοθεσία και δεν εμπίπτει στην κρίση των κυβερνητικών οργάνων. Δεν συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά ή αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή, η άσκηση συνδικαλιστικής, πολιτικής ή κοινωνικής δράσης. Είναι θεσμοθετημένο το υπέρτατο δικαίωμά της ελευθερίας λόγου και έκφρασης απόψεων και θέσεων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΤΚΕ - ΥΕΘΑ στηρίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Σάββα Σεληθωμά και ζητά απαλλαγή από οιαδήποτε πειθαρχική ευθύνη καθώς και την παύση της πειθαρχικής δίωξης του συναδέλφου γιατί άσκησε τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά του δικαιώματα.

Για την ΕΕ της Π.Ο.Τ.Κ.Ε.-ΥΕΘΑ

                                                                                        Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                     Λ. Καράμπαρπας                                                            Θ. Αλατεράς