Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2018

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ:241                                     Αθήνα 07-09-2016

ΠΡΟΣ : ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΝΙΩΝ κα. Ευαγγελία Βαγιωνάκη

Θέμα: Εφαρμογή των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού συστήματος(ν.4336/2015)

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Τεχνικών  Κλάδων Εργαζομένων Υ.ΕΘ.Α. (Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α.), μετά τη ψήφιση του ν.4336/2015 διαπίστωσε ότι κάποιες ομάδες εργαζομένων στο Δημόσιο επλήγησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να πρέπει να συμπληρώσουν πάνω από 40 χρόνια εργασίας για πλήρη σύνταξη.

Συγκεκριμένα:

Οι άνδρες  εργαζόμενοι στο Δημόσιο που είχαν προσληφθεί για πρώτη φορά πριν 31.12.1982 και θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 31.12.1998, απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας που κλιμακώνεται κατ΄ έτος από το 60ο έως το 65ο. Πρέπει δε να τονιστεί ότι για να συνυπολογίσουν υπηρεσία σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα (εκτός Δημοσίου), για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, έχουν καταβάλει συμπληρωματικές εισφορές ύψους 7% επί των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών τους.

Μετά την ψήφιση του νόμου οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί για πρώτη φορά πριν 31.12.1982, δεν εξαιρούνται από την εφαρμογή των νέων διατάξεων και πλέον και για αυτούς ισχύει η συνταξιοδότηση, για πλήρη σύνταξη το 67ο έτος  ηλικίας τους .

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4336/2015 που ορίζει την προσθήκη ηλικιακού ορίου 55 ετών από το έτος 2016, με σταδιακή αύξηση ανά έτος μέχρι το έτος 2021, χωρίς εξαίρεση για την πολύπαθη ομάδα των εργαζομένων που έχουν διορισθεί για πρώτη φορά στο δημόσιο πριν  31.12.1982 και δεν ανήκουν στην διαδοχική ασφάλιση αν και έχουν πληρώσει επιπλέον (διπλάσιες) εισφορές, για να συμπληρώσουν το νέο ηλικιακό όριο που απαιτείται για να λάβουν πλήρη σύνταξη, αναγκάζονται να συμπληρώσουν πάνω από 40 χρόνια εργασίας.  

Σας παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προς τον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να εξαιρεθεί η κατηγορία αυτή των εργαζομένων, από τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου και να ισχύσει η γενική φιλοσοφία του νόμου, ο εργαζόμενος να δικαιούται πλήρη σύνταξη με 40 χρόνια εργασίας.

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Λ. Καράμπαρπας
Θ. Αλατεράς
τηλ. 6983501845
τηλ. 6955080107

Επικαιρότητα

Εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την Άρση αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης (των Δημοσίων Υπαλλήλων) της παρ.2 του άρθρου 26 του Ν.4354/2015
Περισσότερα...
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη Στάσης Εργασίας Δευτέρα 15/01/2018
Περισσότερα...
Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά "Κανονικά η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας"

Περισσότερα...
Καλά Χριστούγεννα

 

Περισσότερα...
Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετική με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Όραμα Ελπίδα
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με θέμα το προσχέδιο του οργανισμού του πολιτικού προσωπικού στο ΥΠΕΘΑ
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ

Περισσότερα...
Κοινό Δελτίο Τύπου της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με το Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλ/χων Μηχανικών Πολ. Αεροπορίας σε απάντηση των αναρτήσεων του Δημοσιογράφου Δ. Βερύκιου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (TWITTER)
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ Π.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΕΘΑ»

Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ημερίδας για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας στο Πολεμικό Μουσείο τη Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Περισσότερα...
Ημερίδα για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ : ΠΟΤΚΕ/ΥΕΘΑ, ΠΕΕΕΠΜΑΕΤΤ/ΥΕΘΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΥΕΘΑ, Ένωση Τεχνικών ΠΝ, Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού ΝΣ
Περισσότερα...
Ανακοίνωση: Η Ε.Ε της ΠΟΤΚΕ - ΥΕΘΑ υλοποιώντας την απόφαση της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από την διαδικασία της αξιολόγησης
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 308 ΠΕΒ
Περισσότερα...
24ωρη Γενική Απεργία 17 Μαΐου
Περισσότερα...