Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2018


ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. 120                                            Αθήνα 10-3-2014

 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο 

ΚΟΙΝ: -Ειδικό Γραμματέα  ΥΕΘΑ κ. Αντώνιο Οικονόμου

           -Οργανώσεις μέλη-ΠΟΤΚΕ/ΥΕΘΑ.

 

ΘΕΜΑ: Ελλείψεις Προσωπικού Τεχνικών Κλάδων .

 

        Κύριε Υπουργέ  

Η μεγάλη αποχώρηση υπαλλήλων κυρίως από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 λόγω συνταξιοδότησης συνεπικουρούμενη από την μετέπειτα εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία) το 2011 έφθασε το ποσοστό κάλυψης του πολιτικού προσωπικού στο 52% με αποτέλεσμα οι ελλείψεις κυρίως σε τεχνικό προσωπικό να δημιουργούν  προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των εργοστασίων, των ναυστάθμων και των Μονάδων συντήρησης και επισκευής.  

Επειδή όμως οι αποχωρήσεις συνεχίζονται λόγω ωρίμανσης συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και δεν υπάρχει καμία αναπλήρωση με νέο προσωπικό τα προβλήματα αντί να αμβλύνονται γίνονται δυσμενέστερα.

Με την προκήρυξη 6Κ /2008 έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, μέσω ΑΣΕΠ για πρόσληψη στο ΥΠΕΘΑ εργαζομένων τεχνικών ειδικοτήτων απολύτως απαραίτητων για την ελάχιστη κάλυψη των κενών , οι οποίες πάγωσαν λόγω μνημονίου. Με δήλωσή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει εξαγγείλει ότι θα υλοποιηθούν οι προσλήψεις της 6Κ/2008 και ήδη ζητήθηκε και ολοκληρώθηκε η απογραφή των δικαιούχων των κατηγοριών ΠΕ ,ΤΕ και υπολείπεται αυτή της κατηγορίας ΔΕ.  

    Κύριε Υπουργέ

Επειδή οι ανάγκες σε τεχνικό προσωπικό είναι επιτακτικές παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση προκειμένου κατά προτεραιότητα υλοποιηθούν οι προσλήψεις της 6Κ/2008 για το ΥΠΕΘΑ, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού.       

Με εκτίμηση

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ

                   Ο Πρόεδρος                                                    O    Γεν. Γραμματέας

        Λ. Καράμπαρπας                                                        Χ. Κοντζιάς

         τηλ. 6983501845                                         τηλ. 6983504367

 

 

 

Επικαιρότητα

Εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την Άρση αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης (των Δημοσίων Υπαλλήλων) της παρ.2 του άρθρου 26 του Ν.4354/2015
Περισσότερα...
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη Στάσης Εργασίας Δευτέρα 15/01/2018
Περισσότερα...
Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά "Κανονικά η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας"

Περισσότερα...
Καλά Χριστούγεννα

 

Περισσότερα...
Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετική με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Όραμα Ελπίδα
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με θέμα το προσχέδιο του οργανισμού του πολιτικού προσωπικού στο ΥΠΕΘΑ
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ

Περισσότερα...
Κοινό Δελτίο Τύπου της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με το Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλ/χων Μηχανικών Πολ. Αεροπορίας σε απάντηση των αναρτήσεων του Δημοσιογράφου Δ. Βερύκιου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (TWITTER)
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ Π.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΕΘΑ»

Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ημερίδας για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας στο Πολεμικό Μουσείο τη Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Περισσότερα...
Ημερίδα για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ : ΠΟΤΚΕ/ΥΕΘΑ, ΠΕΕΕΠΜΑΕΤΤ/ΥΕΘΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΥΕΘΑ, Ένωση Τεχνικών ΠΝ, Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού ΝΣ
Περισσότερα...
Ανακοίνωση: Η Ε.Ε της ΠΟΤΚΕ - ΥΕΘΑ υλοποιώντας την απόφαση της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από την διαδικασία της αξιολόγησης
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 308 ΠΕΒ
Περισσότερα...
24ωρη Γενική Απεργία 17 Μαΐου
Περισσότερα...