ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ:279                                                Αθήνα: 05/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλαδών Εργαζομένων Υ.ΕΘ.Α., εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της, στον πρώην Πρόεδρο και τα υπόλοιπα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της της ΠΟΕ – ΟΤΑ του 2010 και του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας στο Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αντίστοιχα, που και οι δυο έχουν οριστεί την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016.

Οι κατηγορίες που είχε προσάψει η μνημονιακή Κυβέρνηση και αφορά την αγωνιστική αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, τον Νοέμβριο του 2011, ενάντια στο «μαχαίρι» κατά 50% των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, το σχέδιο των δανειστών για ξεπούλημα της Ελλάδας και σε όλα τα μνημονιακά μέτρα.

Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, ώστε να «περάσει» μήνυμα εκφοβισμού στους εργαζόμενους  και προσπάθεια να υποδουλωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, με απώτερο στόχο να καμφθεί το ηθικό των εργαζομένων.

Τα συνδικάτα είναι οι εγγυητές της αλλαγής πολιτικής που χρειάζεται ο τόπος και είναι παρόντα στις εξελίξεις που δημιουργούνται με τους αγώνες τους, δυναμικά, ενωτικά, αλληλέγγυα και μαζικά.

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ

Ο Πρόεδρος