ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. 185                                                    Αθήνα 17-9-2014

 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο 

ΚΟΙΝ: -Ειδικό Γραμματέα  ΥΕΘΑ κ. Αντώνιο Οικονόμου

           -Οργανώσεις μέλη-ΠΟΤΚΕ/ΥΕΘΑ.

 

ΘΕΜΑ: Ελλείψεις Προσωπικού Τεχνικών Κλάδων .

 

        Κύριε Υπουργέ  

Οι ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό έχουν γίνει δραματικές για τις υπηρεσίες στρατηγικού χαρακτήρα στις Ένοπλες Δυνάμεις όπως είναι τα Εργοστάσια, οι Ναύσταθμοι και οι Μονάδες συντήρησης και επισκευής.

Επειδή οι αποχωρήσεις συνεχίζονται και μάλιστα λόγω των επικείμενων ασφαλιστικών αλλαγών από το 2015 θα κορυφωθούν προς το τέλος του έτους χωρίς αναπλήρωση με νέο προσωπικό, τα προβλήματα αντί να αμβλύνονται γίνονται δυσμενέστερα.

Η διχοτόμηση της προκήρυξης 6Κ2008 μειώνει σε πρώτη φάση το αριθμό των τεχνικών υπό πρόσληψη, και μάλιστα σε πολύ κρίσιμες ειδικότητες (τεχνικοί αρμάτων μάχης, τεχνικοί αεροσκαφών συγκολλητές μετάλλων, σιδηρουργοί, ελασματουργοί, ηλεκτρονικοί, ηλεκτρολόγοι, σωληνουργοί) , απολύτως άμεσα απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των συνεργείων στα Εργοστάσια και στους Ναυστάθμους.

Επιπροσθέτως σημαντικό είναι οι ήδη υπηρετούντες τεχνικοί να μπορούν να έχουν τον χρόνο να μεταλαμπαδεύσουν τη εμπειρία τους στους νεοεισερχόμενους τεχνικούς, που είναι υπό πρόσληψη, καθως το αντικείμενο της εργασίας και οι τεχνικές εξειδικεύσεις στο ΥΕΘΑ χρειάζονται ειδικές γνώσεις.

Έρευνα της Ομοσπονδίας μας κατέληξε ότι, αν είχε αναπληρωθεί το τεχνικό προσωπικό που έχει αποχωρήσει λόγω εφεδρείας, συνταξιοδότησης και διαθεσιμότητας, ΔΕΝ θα υπήρχε ανάγκη ανάθεσης τόσων πολλών εργασιών στον ιδιωτικό τομέα(εργολάβους), με δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό.                                                                                                                                       

    Κύριε Υπουργέ

Επειδή γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για τον ιδιαίτερο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος είναι άμεσα συνδεδεμένος με το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την ασφάλεια της χώρας, παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση ώστε μέχρι τέλους του έτους να υλοποιηθεί κατά προτεραιότητα και η πρόσληψη των υπολοίπων τεχνικών της 6Κ2008.

Θεωρούμε ότι θα είναι μια επί πλέον σημαντική προσφορά πριν την αποχώρησή σας από την θέση του υπουργού όπου με επιτυχία υπηρετήσατε και σας ευχόμαστε σημαντικές επιτυχίες στα νέα σας καθήκοντα.

Με εκτίμηση

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ

O   Πρόεδρος                                 O  Γεν. Γραμματέας

       Λ. Καράμπαρπας                                   Χ. Κοντζιάς

         τηλ. 6983501845                       τηλ. 6983504367