Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή της (24/11/2015) εκτίμησε ότι η συμμετοχή στην πρόσφατη Γενική Απεργία (12/11/2015) και ο όγκος των απεργιακών συλλαλητηρίων αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας δεν το βάζουν κάτω, παρά τη διάψευση των ελπίδων τους από τη συνθηκολόγηση της Κυβέρνησης με τους δανειστές, που οδηγεί στην εφαρμογή ενός νέου σκληρού και αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου προγράμματος.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για όσους μπορούν να καταφύγουν σ” αυτές, διευρύνοντας έτσι τις ανισότητες και τις ταξικές αντιθέσεις.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την πρόνοια και την αυτοδιοίκηση.

Η Εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις παραπάνω εξελίξεις αποφάσισε την κήρυξη Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας για την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015 με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ και στην περιφέρεια στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων.

Είναι το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, που πλήττονται βάναυσα από τα μνημονιακά μέτρα, με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της φοροληστείας, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Ο πολύμορφος αυτός αγώνας θα κλιμακωθεί με στόχο να ανατραπεί η αντιλαϊκή Κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.