Τρίτη 16 Ιούλιος 2019

 

 

Προς:

Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη

 

Κύριε Υπουργέ,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έκπληξή της για την καταγγελία σας ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν αντέδρασε στην απαίτηση του ΣΕΒ για μικρότερο κράτος κατά 150.000 εργαζόμενους.

Οφείλετε να αφήσετε τους άσφαιρους λεονταρισμούς για δήθεν μέτωπο κατά του ΣΕΒ, όταν η πολιτική που πειθήνια ακολουθείτε είναι μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που όχι μόνο βρίσκει σύμφωνους τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου αλλά υπαγορεύεται από αυτούς.

Ο ΣΕΒ θέλει μικρότερο κράτος για να επεκταθεί και να διευρυνθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Αυτοδιοίκησης, των Συγκοινωνιών, της Ενέργειας κ.α.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση θεωρεί αξιόπιστο κοινωνικό εταίρο τον ΣΕΒ και τον επικαλείται στον διάλογο για τα εργασιακά δικαιώματα, τον συνδικαλιστικό νόμο, τον κατώτερο μισθό, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ζητά μάλιστα και από όλα τα κόμματα να υιοθετήσουν αυτή τη συμφωνία.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, στο περιοδικό του ο ΣΕΒ αναίρεσε πολλά από αυτά που υποτίθεται ότι συμφώνησε στη σύσκεψη των κοινωνικών εταίρων με την Κυβέρνηση.

Κύριε Υπουργέ,

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν εργοδότη εσάς και όχι τον ΣΕΒ, εκτός εάν συγκυβερνάτε μαζί του. Άρα η ευθύνη της διατήρησης των θέσεων εργασίας και της κάλυψης των τεράστιων κενών που δημιουργήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές είναι αποκλειστικά δική σας.

Ήδη έχετε αθετήσει τη δέσμευσή σας στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για 20 έως 25.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κυρίως στις κοινωνικές υπηρεσίες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για το 2016.

Έχετε, επίσης, αθετήσει τη δέσμευσή σας, εσείς και ο προκάτοχός σας, για τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μέτρο το οποίο δεν δημιουργεί καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακόμη, έχετε ουσιαστικά καταργήσει πλήρως τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, όπως προκύπτει και από το σχέδιό σας για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Όσο για τον ΣΕΒ, η παροιμία λέει «αν άκουγε ο Θεός τα κοράκια, δεν θα είχε μείνει κανένα ζωντανό».

Το κράτος, το έχουν ανάγκη οι φτωχοί και όχι οι βιομήχανοι. Οι ποσοτικοί στόχοι μέσω μνημονίων έχουν υπερκαλυφθεί. Από 950 χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο με όλες τις μορφές απασχόλησης το 2009 έχουν μειωθεί στους 550 χιλιάδες. Το κονδύλι της μισθοδοσίας για πάσης φύσεως αμοιβές έχει μειωθεί από 25 δις ευρώ σε 15 δις ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Είναι προκλητικό να ισχυρίζονται κάποιοι πως η Ελλάδα δεν αντέχει τόσο μεγάλο δημόσιο, όταν έχουν φορτώσει με 150 δις ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Με 40 δις ευρώ τις εφορίες, 28 δις τα ασφαλιστικά ταμεία και 80 δις θαλλασοδάνεια τις τράπεζες.

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν να βάλετε μια τάξη και να εισπράξετε αυτά τα ποσά χαλαρώνοντας την θηλιά από τον λαιμό των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Κύριε Υπουργέ, μην ανησυχείτε. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει αποδείξει στην πράξη πως αντιστέκεται  σε όλες τις ανάλγητες πολιτικές και δεν χρειάζεται υποδείξεις. Η πολιτική μας είναι διαχρονική και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε το εδώ και καιρό υποβληθέν αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Επικαιρότητα

Ακυρώθηκε η απεργοσπαστική «τροπολογία Γεροβασίλη» που απέκλειε από την διαδικασία κρίσεων όσους Προϊσταμένους απείχαν από τις διαδικασίες αξιολόγησης υπαλλήλων.
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου από το Γραφείο της Ειδικής Γραμματέα ΥΠΕΘΑ. Τρίτη 04 Ιουνίου 2019
Περισσότερα...
ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018
Περισσότερα...
Υποτροφίες Έκπτωσης 75% σε Προγράμματα Διαδικτυακής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου από γραφείο Ειδικής Γραμματέα ΥΠΕΘΑ Τροποποίηση Διατάξεων Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (Ν. 4598/19)
Περισσότερα...
Άκαρπη η συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον κ. Τσακαλώτο για τον 13ο – 14ο μισθό και για τα Β.Α.Ε.
Περισσότερα...
Δημοσιεύθηκε ο Νόμος για την παράταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο ΑΡΘΡΟ 38 του Ν.4597/2019
Περισσότερα...
Κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
Επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς τις Ομοσπονδίες – Σχετικά με τα αναδρομικά των δώρων και την απόφαση του ΣΤ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Περισσότερα...
ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ. Η απεργία της 14ης/11 αφετηρία για κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές
Περισσότερα...
Δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος αδείας
Περισσότερα...
Αγωνιστικό "παρών" της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 3 Οκτώβρη 2018 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
Ανακοίνωση της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη, 3 του Οκτώβρη 2018 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
 

Ειδησεις απο το in.gr

Δεν βρέθηκε ροή.

Ειδησεις απο το zougla.gr

Δεν βρέθηκε ροή.