Σάββατο 18 Αύγουστος 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.ΟΤ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., ψηφίστηκε από πολίτες υποσχόμενη ότι, θα σταματήσει την μνημονιακή πολιτική. Ωστόσο διέψευσε όλους που το είχαν πιστέψει αυτό και μετά την εκλογή της, υλοποιεί με «θρησκευτική ευλάβεια» το σύνολο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Τα μέτρα που προωθηθούν στο Δημόσιο, το επόμενο διάστημα στοχεύουν σε ένα κράτος που ουσιαστικά θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του, θα προσλαμβάνει κυρίως προσωπικό με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μέσω της απαξίωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού, θέλουν να καταργήσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών, αφού πρώτα ξεπουλήσουν όλες τις προσοδοφόρες υπηρεσίες σε ιδιώτες – εργολάβους, μεταφέροντας για ακόμη μια φορά, το κόστος στις τσέπες των πολιτών

Η κυβέρνηση και δανειστές, έχουν δρομολογήσει νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα που περιλαμβάνει, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και τη διεύρυνση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της εκ περιτροπής εργασίας. Έχει αρχίσει η συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος και οι συνεχείς επιθέσεις κατά συνδικαλιστών, δείχνουν την πρόθεση της Κυβέρνησης, να εφαρμόσει τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθέριων των εργαζομένων και την ουσιαστική ακύρωση του δικαιώματος της απεργίας.


Το 3ο μνημόνιο αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση του εργασιακού μεσαίωνα που έχουν σχεδιάσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Κυβερνήσεις της χώρας μας.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.ΟΤ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016.

Διεκδικούμε:


 Την προώθηση ενός προγράμματος μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών


 Ένταξη των τεχνικών υπαλλήλων στα ΒΑΕ


 Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά επιδόματα. Αύξηση των μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Όχι στη σύνδεση μισθού με την αξιολόγηση και στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στην αύξηση των ωρών εργασίας.


 Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή


 Κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και της σύναψης κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ

O Πρόεδρος

O Γεν. Γραμματέας

Λ. Καράμπαρπας

Θ. Αλατεράς

τηλ. 6983501845

τηλ. 6955080107

Επικαιρότητα

Δημοσίευμα από το Έθνος στις 19/7/2018: Γ. Πάιδας, Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΑΔΕΔΥ για την Συνάντηση του κ. Τσακαλώτου στις 16/07/2018
Περισσότερα...
Εγκαινιάζοντας τη νέα σελίδα για το Πολιτικό Προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Περισσότερα...
Η αυτογελοιοποίηση και ο αυτοεξευτελισμός του Υπουργού Οικονομικών
Περισσότερα...
Επιστολή προς Ομοσπονδίες – Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση
Περισσότερα...
Επιστολή προς Υπουργούς – Αίτημα για αποστολή πορίσματος επιτροπής για ΒΑΕ
Περισσότερα...
Στάση Εργασίας την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΗ 2018 ώρα 12:30 για την κατοχύρωση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος
Περισσότερα...
Ευχές Πάσχα 2018
Περισσότερα...
Ταμείο Αρωγής Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ
Περισσότερα...
Παράσταση διαμαρτυρίας για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία Τρίτη 3 Απριλίου 2018
Περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ 2018
Περισσότερα...
Εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την Άρση αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης (των Δημοσίων Υπαλλήλων) της παρ.2 του άρθρου 26 του Ν.4354/2015
Περισσότερα...
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη Στάσης Εργασίας Δευτέρα 15/01/2018
Περισσότερα...
Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά "Κανονικά η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας"

Περισσότερα...
 

Ειδησεις απο το in.gr

Δεν βρέθηκε ροή.