Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.ΟΤ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., ψηφίστηκε από πολίτες υποσχόμενη ότι, θα σταματήσει την μνημονιακή πολιτική. Ωστόσο διέψευσε όλους που το είχαν πιστέψει αυτό και μετά την εκλογή της, υλοποιεί με «θρησκευτική ευλάβεια» το σύνολο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Τα μέτρα που προωθηθούν στο Δημόσιο, το επόμενο διάστημα στοχεύουν σε ένα κράτος που ουσιαστικά θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του, θα προσλαμβάνει κυρίως προσωπικό με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μέσω της απαξίωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού, θέλουν να καταργήσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών, αφού πρώτα ξεπουλήσουν όλες τις προσοδοφόρες υπηρεσίες σε ιδιώτες – εργολάβους, μεταφέροντας για ακόμη μια φορά, το κόστος στις τσέπες των πολιτών

Η κυβέρνηση και δανειστές, έχουν δρομολογήσει νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα που περιλαμβάνει, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και τη διεύρυνση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της εκ περιτροπής εργασίας. Έχει αρχίσει η συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος και οι συνεχείς επιθέσεις κατά συνδικαλιστών, δείχνουν την πρόθεση της Κυβέρνησης, να εφαρμόσει τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθέριων των εργαζομένων και την ουσιαστική ακύρωση του δικαιώματος της απεργίας.


Το 3ο μνημόνιο αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση του εργασιακού μεσαίωνα που έχουν σχεδιάσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Κυβερνήσεις της χώρας μας.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.ΟΤ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016.

Διεκδικούμε:


 Την προώθηση ενός προγράμματος μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών


 Ένταξη των τεχνικών υπαλλήλων στα ΒΑΕ


 Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά επιδόματα. Αύξηση των μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Όχι στη σύνδεση μισθού με την αξιολόγηση και στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στην αύξηση των ωρών εργασίας.


 Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή


 Κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και της σύναψης κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ

O Πρόεδρος

O Γεν. Γραμματέας

Λ. Καράμπαρπας

Θ. Αλατεράς

τηλ. 6983501845

τηλ. 6955080107

Επικαιρότητα

Εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την Άρση αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης (των Δημοσίων Υπαλλήλων) της παρ.2 του άρθρου 26 του Ν.4354/2015
Περισσότερα...
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη Στάσης Εργασίας Δευτέρα 15/01/2018
Περισσότερα...
Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά "Κανονικά η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας"

Περισσότερα...
Καλά Χριστούγεννα

 

Περισσότερα...
Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετική με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Όραμα Ελπίδα
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με θέμα το προσχέδιο του οργανισμού του πολιτικού προσωπικού στο ΥΠΕΘΑ
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ

Περισσότερα...
Κοινό Δελτίο Τύπου της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με το Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλ/χων Μηχανικών Πολ. Αεροπορίας σε απάντηση των αναρτήσεων του Δημοσιογράφου Δ. Βερύκιου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (TWITTER)
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ Π.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΕΘΑ»

Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ημερίδας για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας στο Πολεμικό Μουσείο τη Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Περισσότερα...
Ημερίδα για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ : ΠΟΤΚΕ/ΥΕΘΑ, ΠΕΕΕΠΜΑΕΤΤ/ΥΕΘΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΥΕΘΑ, Ένωση Τεχνικών ΠΝ, Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού ΝΣ
Περισσότερα...
Ανακοίνωση: Η Ε.Ε της ΠΟΤΚΕ - ΥΕΘΑ υλοποιώντας την απόφαση της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από την διαδικασία της αξιολόγησης
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 308 ΠΕΒ
Περισσότερα...
24ωρη Γενική Απεργία 17 Μαΐου
Περισσότερα...