ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ:327                                        Αθήνα: 06/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ       

Η Ε.Ε. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλαδών Εργαζομένων Υ.ΕΘ.Α.(ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ), εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της, στον  πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο και στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Γιάννη Τσούνη , ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας του Θ' Μονομελές Πλημμελειοδικείου Αθηνών την ΤΡΙΤΗ, 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, με την κατηγορία του «ηθικού αυτουργού», γιατί υπέγραψαν ως Πρόεδρος και ως Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα, ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας τους, που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τα αντιλαϊκά  μέτρα -που είχε λάβει η Κυβέρνηση το 2011 και τους καλούσε να συμμετάσχουν στην απεργία της 16ης Οκτωβρίου 2011.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πρώην και νυν, έρχονται αντιμέτωπα με ποινικές διώξεις, γιατί τόλμησαν να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις των μνημονίων.

Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται, δεν θα περάσει η προσπάθεια να υποδουλωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν θα καμφθεί το ηθικό των εργαζομένων.

Τα συνδικάτα είναι οι εγγυητές της αλλαγής πολιτικής που χρειάζεται ο τόπος και είναι παρόντα στις εξελίξεις που δημιουργούνται με τους αγώνες τους, δυναμικά, ενωτικά, αλληλέγγυα και μαζικά.

Αλληλεγγύη στους δικαζόμενους

συναδέλφους της ΠΟΕ ΟΤΑ

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ

O Πρόεδρος

O Γεν. Γραμματέας

Λ. Καράμπαρπας

Θ. Αλατεράς

τηλ. 6983501845

τηλ. 6955080107