Τετάρτη 17 Ιούλιος 2019

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Τηλ: 210 6598347-348

Fax: 210 6598790

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 25  Ιουλ 17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ Π.Δ.  «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΕΘΑ»

       Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της συγκροτηθείσας Ομάδας Εργασίας στο ΥΠΕΘΑ για την εκπόνηση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος περί «Οργανισμού Πολιτικού Προσωπικού ΥΠΕΘΑ» και την υποβολή αυτού στον κ. ΥΕΘΑ, επισημαίνονται τα κάτωθι:

       α.  Μετά από δεκαπέντε (15) χρόνια, από την έκδοση του εν ισχύ Οργανισμού, επετεύχθη η κατάρτιση ενός ευέλικτου και απολύτως εναρμονισμένου με τις τρέχουσες διοικητικές πρακτικές Οργανισμού που θα αποτελέσει εργαλείο για την υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το υπόψη κανονιστικό κείμενο θα συνοδευτεί από τα σχετικά Περιγράμματα Θέσεων Ευθύνης και Εργασίας, ως απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο για την ένταξη των υπαλλήλων στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, όσο και για την εφαρμογή των διαδικασιών επιλογής προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης.

       β. Για πρώτη φορά αποτυπώνεται κανονιστικά η διάρθρωση των Υπηρεσιών του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα με την έκδοση αντίστοιχου Οργανισμού.

       γ.  Γνώμονα, με βάση τον επιχειρούμενο εξορθολογισμό της στελέχωσης των δομών του Υπουργείου, αποτέλεσε η ποιοτική αναβάθμιση των θέσεων ευθύνης του πολιτικού προσωπικού σε πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με τα Γενικά Επιτελεία.

       δ.  Ο υπό έκδοση Οργανισμός έχει καταρτιστεί σύμφωνα με το γενικό πλαίσιο που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία περί οργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών στην κατεύθυνση τόσο της διαφάνειας, εκσυγχρονισμού, αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, όσο και της βέλτιστης αξιοποίησης του στελεχιακού δυναμικού του ΥΠΕΘΑ με την πρόβλεψη όλων των δυνατών εναλλαγών, ούτως ώστε να κατανεμηθούν θέσεις ευθύνης σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης ανάλογα με τις αρμοδιότητες εκάστης οργανικής μονάδας.

       Τα ανωτέρω έτυχαν της ομόφωνης αποδοχής των  μελών της συκροτηθείσας, για αυτό το σκοπό, επιτροπής η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της μετά από τριάντα (30) συνεδριάσεις υπό την προεδρία της κ. Ειδικής Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ.

Επικαιρότητα

Ακυρώθηκε η απεργοσπαστική «τροπολογία Γεροβασίλη» που απέκλειε από την διαδικασία κρίσεων όσους Προϊσταμένους απείχαν από τις διαδικασίες αξιολόγησης υπαλλήλων.
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου από το Γραφείο της Ειδικής Γραμματέα ΥΠΕΘΑ. Τρίτη 04 Ιουνίου 2019
Περισσότερα...
ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018
Περισσότερα...
Υποτροφίες Έκπτωσης 75% σε Προγράμματα Διαδικτυακής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου από γραφείο Ειδικής Γραμματέα ΥΠΕΘΑ Τροποποίηση Διατάξεων Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (Ν. 4598/19)
Περισσότερα...
Άκαρπη η συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον κ. Τσακαλώτο για τον 13ο – 14ο μισθό και για τα Β.Α.Ε.
Περισσότερα...
Δημοσιεύθηκε ο Νόμος για την παράταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο ΑΡΘΡΟ 38 του Ν.4597/2019
Περισσότερα...
Κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
Επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς τις Ομοσπονδίες – Σχετικά με τα αναδρομικά των δώρων και την απόφαση του ΣΤ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Περισσότερα...
ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ. Η απεργία της 14ης/11 αφετηρία για κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές
Περισσότερα...
Δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος αδείας
Περισσότερα...
Αγωνιστικό "παρών" της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 3 Οκτώβρη 2018 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
Ανακοίνωση της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη, 3 του Οκτώβρη 2018 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
 

Ειδησεις απο το in.gr

Δεν βρέθηκε ροή.

Ειδησεις απο το zougla.gr

Δεν βρέθηκε ροή.