Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2018

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Τηλ: 210 6598347-348

Fax: 210 6598790

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 25  Ιουλ 17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ Π.Δ.  «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΕΘΑ»

       Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της συγκροτηθείσας Ομάδας Εργασίας στο ΥΠΕΘΑ για την εκπόνηση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος περί «Οργανισμού Πολιτικού Προσωπικού ΥΠΕΘΑ» και την υποβολή αυτού στον κ. ΥΕΘΑ, επισημαίνονται τα κάτωθι:

       α.  Μετά από δεκαπέντε (15) χρόνια, από την έκδοση του εν ισχύ Οργανισμού, επετεύχθη η κατάρτιση ενός ευέλικτου και απολύτως εναρμονισμένου με τις τρέχουσες διοικητικές πρακτικές Οργανισμού που θα αποτελέσει εργαλείο για την υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το υπόψη κανονιστικό κείμενο θα συνοδευτεί από τα σχετικά Περιγράμματα Θέσεων Ευθύνης και Εργασίας, ως απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο για την ένταξη των υπαλλήλων στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, όσο και για την εφαρμογή των διαδικασιών επιλογής προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης.

       β. Για πρώτη φορά αποτυπώνεται κανονιστικά η διάρθρωση των Υπηρεσιών του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα με την έκδοση αντίστοιχου Οργανισμού.

       γ.  Γνώμονα, με βάση τον επιχειρούμενο εξορθολογισμό της στελέχωσης των δομών του Υπουργείου, αποτέλεσε η ποιοτική αναβάθμιση των θέσεων ευθύνης του πολιτικού προσωπικού σε πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με τα Γενικά Επιτελεία.

       δ.  Ο υπό έκδοση Οργανισμός έχει καταρτιστεί σύμφωνα με το γενικό πλαίσιο που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία περί οργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών στην κατεύθυνση τόσο της διαφάνειας, εκσυγχρονισμού, αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, όσο και της βέλτιστης αξιοποίησης του στελεχιακού δυναμικού του ΥΠΕΘΑ με την πρόβλεψη όλων των δυνατών εναλλαγών, ούτως ώστε να κατανεμηθούν θέσεις ευθύνης σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης ανάλογα με τις αρμοδιότητες εκάστης οργανικής μονάδας.

       Τα ανωτέρω έτυχαν της ομόφωνης αποδοχής των  μελών της συκροτηθείσας, για αυτό το σκοπό, επιτροπής η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της μετά από τριάντα (30) συνεδριάσεις υπό την προεδρία της κ. Ειδικής Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ.

Επικαιρότητα

Εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την Άρση αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης (των Δημοσίων Υπαλλήλων) της παρ.2 του άρθρου 26 του Ν.4354/2015
Περισσότερα...
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη Στάσης Εργασίας Δευτέρα 15/01/2018
Περισσότερα...
Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά "Κανονικά η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας"

Περισσότερα...
Καλά Χριστούγεννα

 

Περισσότερα...
Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετική με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Όραμα Ελπίδα
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με θέμα το προσχέδιο του οργανισμού του πολιτικού προσωπικού στο ΥΠΕΘΑ
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ

Περισσότερα...
Κοινό Δελτίο Τύπου της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με το Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλ/χων Μηχανικών Πολ. Αεροπορίας σε απάντηση των αναρτήσεων του Δημοσιογράφου Δ. Βερύκιου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (TWITTER)
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ Π.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΕΘΑ»

Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ημερίδας για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας στο Πολεμικό Μουσείο τη Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Περισσότερα...
Ημερίδα για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ : ΠΟΤΚΕ/ΥΕΘΑ, ΠΕΕΕΠΜΑΕΤΤ/ΥΕΘΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΥΕΘΑ, Ένωση Τεχνικών ΠΝ, Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού ΝΣ
Περισσότερα...
Ανακοίνωση: Η Ε.Ε της ΠΟΤΚΕ - ΥΕΘΑ υλοποιώντας την απόφαση της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από την διαδικασία της αξιολόγησης
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 308 ΠΕΒ
Περισσότερα...
24ωρη Γενική Απεργία 17 Μαΐου
Περισσότερα...