Τρίτη 20 Αύγουστος 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση με διαδικασίες «εξπρές», χωρίς καμιά διαβούλευση με τους εργαζόμενους, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του άρθρου 396 του N.4512/2018, προχωρά στην υλοποίηση άλλης μιας, ακόμα, μνημονιακής δέσμευσης, που οδηγεί στη συρρίκνωση και κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Συνέστησε μια 17μελή επιτροπή χωρίς την παρουσία εκπρόσωπων των εργαζομένων.

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, η ΑΔΕΔΥ, μαζί με εκπροσώπους Ομοσπονδιών που αφορά το πρόβλημα των ΒΑΕ και ειδικότερα το θέμα της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, προσήλθαμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε συνάντηση με την επιτροπή.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και τα μέλη της ΑΔΕΔΥ με καταλυτικά επιχειρήματα τους αποδείξαμε πως απαιτείται διεύρυνση των επαγγελμάτων προς ένταξη στα ΒΑΕ. Αύξηση και επέκταση της χορήγησης του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων, αναβάθμιση επαγγελμάτων στις κατηγορίες του επιδόματος, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας, σύνδεση των ΒΑΕ με τις αναγκαίες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Καλέσαμε τα μέλη της επιτροπής να ενσωματώσουν τις προτάσεις μας στο πόρισμα που καλούνται να συντάξουν στις ασφυκτικές προθεσμίες που τους έχει θέσει η πολιτική ηγεσία.

Θεωρούμε ότι προωθείται στην πράξη, η κατάργηση ουσιαστικά του επιδόματος, σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων και η μεγάλη μείωση του ποσού του επιδόματος στις υπόλοιπες

Σε κάθε περίπτωση έγινε αντιληπτό σε όλους μας πως και το θέμα του Ανθυγιεινού μόνο με μαζικούς αγώνες μπορεί να περισωθεί και να διευρυνθεί.

Καλούμε του Τεχνικούς Υπαλλήλους του ΥΕΘΑ να συμμετάσχουν στην Στάση Εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ μαζί με όλες τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου και έχουν δυναμική και μαζική παρουσία στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΗ 2018 ώρα 12:30 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Την κατοχύρωση του ανθυγιεινού επιδόματος – χωρίς περικοπή  από κανέναν εργαζόμενο που το λαμβάνει σήμερα.
  • Να αποκατασταθούν οι αδικίες του παρελθόντος με την επέκτασή του ανθυγιεινού  επιδόματος και σε εργαζόμενους οι οποίοι λόγω του χώρου εργασίας ή της ειδικότητά των δεν έχουν ενταχθεί καθόλου ή έχουν καταταγεί σε χαμηλότερη κατηγορία, οι οποίοι εργάζονται σε συνθήκες ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και το δικαιούνται.
  • Την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ σε όλους τους τεχνικούς εργαζομένους στο Δημόσιο, που παρέχουν υπηρεσίες σε χώρους επικίνδυνους και ανθυγιεινούς, χωρίς την πληρωμή επασφάλιστρου.

Η συμμετοχή μας και οι αγώνες θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Συμμετέχουμε όλοι στην στάση εργασίας την

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΗ 2018 ώρα 12:30 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

 

Για την ΕΕ της Π.Ο.Τ.Κ.Ε.-ΥΕΘΑ

 

Επικαιρότητα

Ακυρώθηκε η απεργοσπαστική «τροπολογία Γεροβασίλη» που απέκλειε από την διαδικασία κρίσεων όσους Προϊσταμένους απείχαν από τις διαδικασίες αξιολόγησης υπαλλήλων.
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου από το Γραφείο της Ειδικής Γραμματέα ΥΠΕΘΑ. Τρίτη 04 Ιουνίου 2019
Περισσότερα...
ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018
Περισσότερα...
Υποτροφίες Έκπτωσης 75% σε Προγράμματα Διαδικτυακής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου από γραφείο Ειδικής Γραμματέα ΥΠΕΘΑ Τροποποίηση Διατάξεων Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (Ν. 4598/19)
Περισσότερα...
Άκαρπη η συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον κ. Τσακαλώτο για τον 13ο – 14ο μισθό και για τα Β.Α.Ε.
Περισσότερα...
Δημοσιεύθηκε ο Νόμος για την παράταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο ΑΡΘΡΟ 38 του Ν.4597/2019
Περισσότερα...
Κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
Επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς τις Ομοσπονδίες – Σχετικά με τα αναδρομικά των δώρων και την απόφαση του ΣΤ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Περισσότερα...
ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ. Η απεργία της 14ης/11 αφετηρία για κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές
Περισσότερα...
Δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος αδείας
Περισσότερα...
Αγωνιστικό "παρών" της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 3 Οκτώβρη 2018 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
Ανακοίνωση της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη, 3 του Οκτώβρη 2018 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...