Τρίτη 20 Αύγουστος 2019

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ:345                                                Αθήνα: 11/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Η Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ σε πρόσφατη συνεδρίαση της, και με δεδομένο την  δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 79/2018 << Οργανισμός πολιτικού Προσωπικού ΥΠ.ΕΘ.Α, καθορισμός θέσεων ευθύνης Διευθυντών και τμηματαρχών στις υπηρεσίες του ΥΠ.ΕΘ.Α>> υπενθυμίζει ότι έχει εκφράσει γραπτώς τι θέσεις της στα θέματα του οργανισμού και έχει τοποθετηθεί με ανακοινώσεις και επιστολές.

Η Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ ύστερα από τα νέα δεδομένα με την δημοσίευση και εφαρμογή του νέου οργανισμού , καταθέτει τις παρακάτω  προτάσεις με στόχο να εξαλειφθούν  ενστάσεις και διαφωνίες, που έχουν προκύψει από την προσωρινή τοποθέτηση υπαλλήλων, σε θέσεις ευθύνης.

1.            Για υπαλλήλους που έχουν τα προσόντα να κριθούν σε θέσεις ευθύνης και  έχουν καταθέσει αιτήσεις όπως αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό ή συμπληρωματικούς τίτλους σπουδών κλπ και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η όλη διοικητική διαδικασία, προτείνουμε οι διευθύνσεις διοικητικού επισπεύσουν λαμβάνοντας πρωτοβουλίες  ώστε να συντομευτεί αρκετά η αποτύπωση της εισήγησης των θεμάτων, που θα τεθούν στην κρίση Υπηρεσιακών Συμβούλιων και να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία το συντομότερο δυνατό ώστε οι εν λόγω υπάλληλοι να κριθούν με τα αυξημένα προσόντα τα οποία κατέχουν.

2.            Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, πρέπει το ταχύτερο να ξεκινήσει η διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων ευθύνης Διευθυντών και Τμηματαρχών, που προβλέπονται από το νέο οργανισμό, ώστε η μεταβατική περίοδος των προσωρινών τοποθετήσεων να είναι όσο το δυνατό μικρότερης διάρκειας.

Η Ειδική Γραμματέας θα πρέπει να επανεξετάσει την προσωρινή τοποθέτηση υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, ορισμένων περιπτώσεων με προτεραιότητα τις περιπτώσεις των εργαζομένων που έχουν προβλήματα υγείας ή σοβαρά οικογενειακά προβλήματα κλπ.

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ

O Πρόεδρος

O Γεν. Γραμματέας

Λ. Καράμπαρπας

Θ. Αλατεράς

τηλ. 6983501845

τηλ. 6955080107

Επικαιρότητα

Ακυρώθηκε η απεργοσπαστική «τροπολογία Γεροβασίλη» που απέκλειε από την διαδικασία κρίσεων όσους Προϊσταμένους απείχαν από τις διαδικασίες αξιολόγησης υπαλλήλων.
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου από το Γραφείο της Ειδικής Γραμματέα ΥΠΕΘΑ. Τρίτη 04 Ιουνίου 2019
Περισσότερα...
ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018
Περισσότερα...
Υποτροφίες Έκπτωσης 75% σε Προγράμματα Διαδικτυακής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου από γραφείο Ειδικής Γραμματέα ΥΠΕΘΑ Τροποποίηση Διατάξεων Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (Ν. 4598/19)
Περισσότερα...
Άκαρπη η συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον κ. Τσακαλώτο για τον 13ο – 14ο μισθό και για τα Β.Α.Ε.
Περισσότερα...
Δημοσιεύθηκε ο Νόμος για την παράταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο ΑΡΘΡΟ 38 του Ν.4597/2019
Περισσότερα...
Κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
Επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς τις Ομοσπονδίες – Σχετικά με τα αναδρομικά των δώρων και την απόφαση του ΣΤ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Περισσότερα...
ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ. Η απεργία της 14ης/11 αφετηρία για κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές
Περισσότερα...
Δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος αδείας
Περισσότερα...
Αγωνιστικό "παρών" της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 3 Οκτώβρη 2018 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
Ανακοίνωση της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη, 3 του Οκτώβρη 2018 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...