ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ:423                                                   Αθήνα: 01/09/2020

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ       

Η Ε.Ε. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλαδών Εργαζομένων Υ.ΕΘ.Α.(ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ), καλεί τα Συνδικαλιστικά Στελέχη και Εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 9:30 πμ. έξω από το Υπουργείου Εργασίας (Σταδίου 29) να συμμετάσχουν δυναμικά στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ ανέδειξαν το θέμα της συγκρότησης της επιτροπής, από την οποία απουσιάζει η εκπροσώπηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τα συνδικάτα είναι οι εγγυητές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και είναι παρόντα στις εξελίξεις που δημιουργούνται με τους αγώνες τους. Δυναμικά, ενωτικά, αλληλέγγυα και μαζικά θα αποτρέψουν τις δυσάρεστες εξελίξεις που εγκυμονεί το γεγονός ότι συστάθηκε από τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, Επιτροπή Κρίσεων Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, χωρίς την συμμετοχή του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Η ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να ανασυγκροτήσει άμεσα την εν λόγω επιτροπή και να συμπεριληφθεί σε αυτήν εκπρόσωπος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Παράλληλα Διεκδικούμε:

  1. Άμεση ρύθμιση και με οριστικό τρόπο, την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.
  2. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
  3. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
  4. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
  5. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
  6. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο Τομέα.

Για την Ε.Ε. της Π.Ο.Τ.Κ.Ε. - Υ.ΕΘ.Α.

         O Πρόεδρος                                                      O  Γεν. Γραμματέας

Λ. Καράμπαρπας                                                       Θ. Αλατεράς