Αριθ. Πρωτ:436                                                   Αθήνα: 01/02/2021

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλαδών Εργαζομένων Υ.ΕΘ.Α.(Π.Ο.Τ.Κ.Ε-ΥΕΘΑ), εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της, μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης στον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., Μιχάλη Γιαννάκο, κατ’ εφαρμογή του νέου για τις διαδηλώσεις στην κινητοποίηση που έκανε η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο Υπουργείου Υγείας, διεκδικώντας  προσλήψεις  γιατρών  και  νοσηλευτών,  μέτρα  υγιεινής  και ασφάλειας των εργαζομένων, μονιμοποίηση των επικουρικών. Θεωρούμε ότι στο πρόσωπο του, διώκεται όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία στη δράση των συνδικάτων. Οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται, δεν θα περάσει η προσπάθεια να υποδουλωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν θα καμφθεί το ηθικό των εργαζομένων.

Τα συνδικάτα είναι οι εγγυητές της αλλαγής πολιτικής που χρειάζεται ο τόπος και είναι παρόντα στις εξελίξεις που δημιουργούνται με τους αγώνες τους, δυναμικά, ενωτικά, αλληλέγγυα και μαζικά.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να σταματήσει η δίωξη για τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Για την Ε.Ε. της Π.Ο.Τ.Κ.Ε. - Υ.ΕΘ.Α.

Ο  Πρόεδρος                                                      Ο  Γεν. Γραμματέας

Λ. Καράμπαρπας                                                       Θ. Αλατεράς

τηλ. 6983501845                                                   τηλ. 6955080107