Αρ. Πρωτ.: 569

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ, αποτελούμενη από τους Θ. Αλατερά, Φ. Δημόπουλο και Ε. Κασιμάτη, την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, συναντήθηκε στο κεντρικό κτίριο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης(ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ) στον Άλιμο με την Υποδιοικήτρια κα. Γ. Χορμόβα και τους συνεργάτες της. Η συνάντηση διενεργήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκε το αίτημα που είχαμε θέσει της ίδρυσης σχολή (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας εντός του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών που βρίσκεται στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας παρέχοντας τις κάτωθι ειδικότητες:

Μηχανοσυνθετών Αεροσκαφών, Τεχνιτών Εργαλειομηχανών CNC, Τεχνίτη Ελασματουργού Αεροσκαφών, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αεροσκαφών ηλεκτρολογικών εργασιών και ανελκυστήρων.

Οι σημερινές σχολές ΕΠΑ.Σ. της Δ.ΥΠ.Α οι οποίες έχουν αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς σε σχέση με την ίδρυση τους, έχουν διευρύνει το γνωστικό αντικείμενο σε πάρα πολλούς τομείς υλοποιώντας με επιτυχία τον θεσμό της Μαθητείας, δηλαδή την εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική στην τάξη, με την αμειβόμενη Μαθητεία στον επαγγελματικό χώρο.

Το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ) έχει ως αποστολή την εκτέλεση επιθεωρήσεων, επισκευών και εργασιών συντήρησης αεροσκαφών και τροποποιήσεων επιπέδου εργοστασίου σε οπλικά συστήματα και μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), την εκπόνηση και εφαρμογή μελετών για την ανακατασκευή – κατασκευή εξαρτημάτων – συστημάτων για τις Μονάδες της ΠΑ και την παροχή τεχνικής υποστήριξης προς τις Μονάδες ή τρίτους και υπάρχει η δυνατότητα να δεχθεί εκπαιδευομένους στο πλαίσιο της μαθητείας καθώς, αποτελεί καθοριστική και υψίστης στρατηγικής σημασίας, η συνέχιση της επισκευής και συντήρησης των όλων των ιπτάμενων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας από ελληνικά χέρια και με αυτό το τρόπο να μεταλαμπαδευτεί η τεχνογνωσία στις νεότερες γενιές.

Επιπροσθέτως προκύπτει μεγάλο όφελος στους μαθητευομένους που θα έχουν αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία σε σπάνιες εξειδικεύσεις σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στις επισκευές αεροσκαφών και γενικότερα στις παραγωγικές διαδικασίες του εργοστασίου.

Η Υποδιοικήτρια ΔΥΠΑ κα. Γ. Χορμόβα, μας πληροφόρησε ότι στοχεύει σύντομα να ενεργοποιήσει τις προαναφερόμενες ειδικότητες στην περιοχή της Ελευσίνας και για λόγους ταχύτερης υλοποίησης εξετάζεται η λύση, οι νέες προτεινόμενες ειδικότητες να ενταχθούν στην σχολή ΕΠΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.

Για την Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ