Αρ. Πρωτ.:589                                                                                                                                         Αθήνα: 06/06/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Δένδιας επισκέφθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 το 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΘΑ Αντώνιο Οικονόμου, τον Στρατηγό Δκτη ΑΣΔΥΣ Αντγο Δημήτριο Μπολομύτη – ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα της επισκέψεως – τον Στρατηγό Δκτη ΜΕΡΥΠ Υπγο Δημήτριο Αραμπατζή και τον Δκτη ΔΙΣΕ Ταξχο Ιγνάτιο Αθανασέλλη. Η επίσκεψή του Κυρίου Υπουργού αφορούσε την γνωριμία του με τις δραστηριότητες των Στρατιωτικών Εργοστασίων συνολικά, την Αποστολή τους και την συμβολή τους στην Εθνική Άμυνα. Ο Κύριος Υπουργός περιηγήθηκε των χώρων του Εργοστασίου, ενημερώθηκε από τον Δκτη Ανχη(ΤΧ) Αλέξανδρο Περιστέρη για τις παραγωγικές δυνατότητες του 308ΠΕΒ, αλλά και τη δυνατότητα εισαγωγής πρωτοποριακών λύσεων απέναντι σε σύγχρονα αμυντικά προβλήματα. Η επίσκεψη περιελάβανε ομιλία του Κυρίου Υπουργού στο Προσωπικό του Εργοστασίου. Το Προεδρείο του Συλλόγου Μονίμων Τεχνικών Υπαλλήλων 308ΠΕΒ και Αντιπροέδρου ΓΕΣ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ Γεώργιου Γεωργίου, επίδωσε στον Κύριο Υπουργό 5σέλιδο υπόμνημα με τα τρία πιο σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και αφορούν το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, όπως: α)Μεταρρύθμιση του καθεστώτος του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, β)Ελλείψεις στελέχωσης σε Πολιτικό Προσωπικό στις Ένοπλες Δυνάμεις, γ)Εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού.

Στην αναχώρηση του ο Κύριος Υπουργός μας δήλωσε την ευαρέσκειά του για τις εντυπώσεις που απεκόμισε και την κατά τον ίδιο «σοφότερη» άποψη που διαμόρφωσε από την συνολική ενημέρωση που του έγινε. Η επίσκεψη του Κυρίου Υπουργού τιμά το Εργοστάσιο και συνολικά την Διοίκηση Στρατιωτικών Εργοστασίων, αλλά και γενικότερα την Διοικητική Μέριμνα ως αναπόσπαστο κομμάτι των Επιχειρήσεων. Ο Σύλλογος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Κύριο Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΘΑ που εισηγήθηκε της επισκέψεως του Κυρίου ΥΕΘΑ.

Για την Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ