Κυριακή 23 Σεπτέμβριος 2018

ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ – ΔΗΜΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κατέληξε ο 35χρονος εργαζόμενος, Γεώργιος Σταμέλος, που είχε προσληφθεί με πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μεγαρέων ύστερα από 4 μήνες που βρισκόταν σε κώμα. Ο θάνατος του εργαζόμενου δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά ενώνεται με τη γραμμή αίματος των νεκρών των ΕΛΠΕ, του εργαζομένου στο ορυχείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα αλλά και με τους ανώνυμους εκατοντάδες νεκρούς, περιπτώσεις που δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος είχε τραυματιστεί σοβαρά εν ώρα εργασίας πέφτοντας από απορριμματοφόρο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Είχε τοποθετηθεί από το Δήμο στο συγκεκριμένο πόστο χωρίς σύμβαση οδοκαθαριστή και εργαζόταν τη νύχτα εκτός του καθορισμένου ωραρίου εργασίας του. Αυτή είναι η συνήθης πρακτική της μεγάλης πλειονότητας των δημοτικών αρχών.

Οι καταγγελίες σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων και του Συντονιστικού Αγώνα των εργαζόμενων στα Πεντάμηνα αναδείκνυαν σε όλους τους τόνους και σε όλη τη διάρκεια των προγραμμάτων ότι αυτό το εργασιακό καθεστώς είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Σε αυτό το καθεστώς οφείλονται δεκάδες εργατικά ατυχήματα μέσα σε μόλις πέντε μήνες. Η Κυβέρνηση όλα αυτά τα γνώριζε! Για αυτό είχε προβεί και στην έκδοση εγκυκλίου, ευελπιστώντας ότι έτσι θα περιοριστούν τα περιστατικά αυθαιρεσιών. Τι κι αν βγήκε η εγκύκλιος που αναγνώριζε μερικά από τα αυτονόητα δικαιώματα; Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έκανε τίποτα περαιτέρω προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι και να μη κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των εργαζόμενων στα 5μηνα, αλλά κώφευε στις καταγγελίες.

Υπεύθυνη για το θάνατο του συναδέλφου μας, για τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα είναι η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Κοινωφελής Εργασία είναι παράδεισος μπροστά στα voucher του Ιδιωτικού Τομέα.

Υπεύθυνη είναι η Κυβέρνηση που εξαγγέλλει πανηγυρικά νέα προγράμματα 100.000 και 150.000 θέσεων σκλαβιάς μέσα στον επόμενο χρόνο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Υπεύθυνη είναι η Κυβέρνηση που σχεδιάζει και υλοποιεί τέτοια προγράμματα με απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς χωρίς ανθρώπινο πρόσωπο και στοιχειώδη δικαιώματα!

Υπεύθυνοι για το εργοδοτικό έγκλημα είναι όλοι όσοι εμπλέκονται στην προώθηση και διαιώνιση του καθεστώτος εξαίρεσης και αυθαιρεσίας των Κοινωφελών Προγραμμάτων.

Υπεύθυνοι είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που αποδέχονται τη συνέχιση της λειτουργίας τους για την κάλυψη των αναγκών τους, χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθιερώνοντας τις εργασιακές σχέσεις της ανακύκλωσης ανέργων. Είναι ο ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου υλοποιούνται τα προγράμματα, που παίζει το ρόλο της εταιρίας ενοικίασης φθηνού και αναλώσιμου εργατικού δυναμικού.

Υπεύθυνοι, πάνω απ’ όλα, είναι οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και η τωρινή που συνεχίζει ακάθεκτη την ίδια πολιτική της εξαθλίωσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλο το σύστημα της παρακμής που επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα και προωθούν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα πεδία της ζωής μας.

-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

– ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

-ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ για την δημοσίευση και εφαρμογή του νέου οργανισμού Πολιτικού Προσωπικού στο ΥΠ.ΕΘ.Α
Δημοσίευμα από το Έθνος στις 19/7/2018: Γ. Πάιδας, Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΑΔΕΔΥ για την Συνάντηση του κ. Τσακαλώτου στις 16/07/2018
Εγκαινιάζοντας τη νέα σελίδα για το Πολιτικό Προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας