Αρ Πρωτ.: 462                                                                                                      Αθήνα : 04-04-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 Η Ε.Ε. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλάδων ΥΕΘΑ (ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ), καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να συμμετάσχουν στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022.

 

Κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00πμ.

Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρας.

 

Η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα χρόνια, παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (η Κομισιόν) ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2022 ότι, σύμφωνα με τις χειμερινές της προβλέψεις, η Ελλάδα θα έχει ρυθμό ανάπτυξης για το 2021 (8,5%) και για το 2022, 4,9%. Για φέτος αναμένεται ο μοχλός ανάπτυξης να είναι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημαντική συμμετοχή στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας θα έχει και η αναμενομένη αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Επιπλέον η Κομισιόν αναμένει καλύτερη πορεία του τουρισμού για φέτος, που θα είναι για άλλη μια χρονιά η ατμομηχανή για την αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο «βλέπουμε από μακριά» την ανάπτυξη χωρίς να μας αγγίζει. Τα προηγούμενα 12 χρόνια, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, με ταυτόχρονη αύξηση των καταναλωτικών αγαθών και των φόρων.

 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΝ θα άρει τις περικοπές των μνημονίων των προηγούμενων Κυβερνήσεων 2010 – 2015 και του μισθολογίου που καθιέρωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση το 2015 (Ν.4354/15) και καθήλωσε τους μισθούς μας, καθώς προβλέπει πως καμιά αύξηση δεν θα δοθεί μέχρι 31/12/2022 . Επιπλέον «πάγωσε» την μισθολογική μας εξέλιξη τη διετία 2016-2017. Η εισφορά αλληλεγγύης  ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ούτε και για το 2022  για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, αντίθετα έχει παγώσει για τα εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες, εκμετάλλευση ακινήτων, κινητές αξίες, κέρδη μεγάλων εταιρειών κτλ. Οπότε απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης κέρδη εταιριών 100.000 ή 150.000 ευρώ αλλά εξακολουθούν να πληρώνουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα 13.000, 14.000, 15.000 ευρώ κτλ.

 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, και σχεδιάζει το επόμενο χρονικό διάστημα ονομαστικές μειώσεις μισθών, μειώνοντας ή και κόβοντας το ανθυγιεινό επίδομα σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική πολιτική της.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·        Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

·        Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

·        Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

·        Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

·        Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού

·        Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

·        Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

·        Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

·        Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο.

·        Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Στην Αθήνα συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00πμ

Στην περιφέρεια συλλαλητήρια θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρας

 

Για την ΕΕ της Π.Ο.Τ.Κ.Ε.-ΥΕΘΑ