ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ.Πρωτ.: 515                                                                                                   Αθήνα: 11/11/2022

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 15ου  Συνεδρίου της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλάδων Εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  (ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ) που διεξήχθη από τις 7 ως και 9 Νοεμβρίου 2022 στο MANDRINO HOTEL, στην Θεσσαλονίκη, με την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Την έναρξη των εργασιών του συνέδριου άνοιξε ο απελθών Προέδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής(Ε.Ε) της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ κ. Λεωνίδας Καράμπαρπας.

Ακολούθως καλωσόρισε στην πόλη της Θεσσαλονίκης τους συνέδρους ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Τεχνικών υπαλλήλων 308 ΠΕΒ με έδρα την Θεσσαλονίκη κ. Γεώργιος Γεωργίου.

Τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό προς τους συνέδρους, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και μέλος της Διαρκούς  Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Αμανατίδης.

Ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου δεν κατάφερε να παραβρεθεί στο Συνέδριο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αλλά απέστειλε επιστολή με χαιρετισμό.

Επίσης από την στρατιωτική ηγεσία, τίμησαν με την παρουσία τους το Συνέδριο και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ και του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, Διοικητής Γ' ΣΣ, ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Πλοίαρχος Παρίσης Κανούτος ΠΝ και ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Σμήναρχος Τσολάκος Ναπολέων.

Εκ μέρους του Δημάρχου Θεσσαλονίκης χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Βασίλειος Μωυσίδης. Επιπλέον απηύθυνε χαιρετισμό από το βήμα και η γνωστή Εργατολόγος και Μέλος της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. κ. Νεκταρία-Ελευθερία Αγγελάκη.

Επιστολές χαιρετισμού απέστειλαν προς τους συνέδρους ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας  και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ.Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κίνημα Αλλαγής κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης ΓΔΟΣΥ/ΔΔΥΠΠ κα. Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου.

Το Συνέδριο χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή και γόνιμο διάλογο. Ο Οικονομικός Απολογισμός που παρουσιάστηκε από το Ταμία Γεώργιο Τσαλαβούτα ψηφίστηκε ομόφωνα. Ο Διοικητικός Απολογισμός των πεπραγμένων της 3ετίας που πέρασε (2019-2022) όπως  η Εισήγηση και το Διεκδικητικό Πλαίσιο μαζί με το Πρόγραμμα Δράσης που παρουσιάστηκε από τον Γεν Γραμματέα κ. Θωμά Αλατερά ψηφίστηκαν ομόφωνα.

 

 

Σημαντικές παρεμβάσεις και έκφραση προβληματισμών, έγιναν από :  τον Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Φώτιο Δημόπουλο, τον Προέδρο του Συλλόγου Τεχνικών Ειδικοτήτων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ κ. Ιωάννη Λάσκαρη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μονίμων Τεχνικών υπαλλήλων 308 ΠΕΒ κ.Γεώργιο Γεωργίου από τους συνέδρους κ. Χρήστο Χαντζησοφιανό κ. Σάββα Σεληθωμά, κ. Χριστόφορο Ζαπαντιώτη.

 

 

 

Στιγμές με έντονο συναισθηματικό φορτίο υπήρξαν κατά την απονομή των αναμνηστικών πλακετών, στον απελθόντα Προέδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής(Ε.Ε) της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ κ.Λεωνίδα Καράμπαρπα και στον πρόσφατα θανόντα Γεν. Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών Π.Α. «Ο Μωραϊτίνης» Ευστράτιο Βάλη. Την αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους χήρας του συναδέλφου παρέλαβε ο Προέδρος του Σωματείου κ. Δημήτριος Κουλουριώτης.

 

 

Στο τέλος της δεύτερης ημέρας, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΠΝ κ. Χρήστος Χαντζησοφιανός έκανε μια χρηστική παρουσίαση στο συνέδριο με θέμα «Πρόληψη Πυρκαγιών στους Εργασιακούς Χώρους»   

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

Ο Προέδρος                                                               Ο Γεν Γραμματέας

Θωμάς Αλατεράς                                                        Φώτιος Δημόπουλος