Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2018

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την τελευταία τριετία έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός του πολιτικού προσωπικού του ΥΕΘΑ, λόγω συνταξιοδότησης, με συνέπεια την υποστελέχωση των εργοστασίων, ναυστάθμων, πολεμικών αεροδρομίων και όλων εκείνων των παραγωγικών μονάδων που αγωνίζονται καθημερινά για την διατήρηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων μας, επισκευάζοντας όλα τα οπλικά συστήματα των πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων, αεροσκαφών, ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης.

Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι η συνεχής μείωση της παραγωγικής δυνατότητας των μονάδων με αυτονόητη την αναζήτηση Ιδιωτικού Φορέα για την εκτέλεση των εργασιών.

Η ύπαρξη αυτής της κατάστασης οδηγεί αφενός στην χαμηλή ποιότητα του παραγόμενου έργου καθώς σε πολλές περιπτώσεις εργολάβοι ανακληθήκαν να ξαναεκτελέσουν τις εργασίες, αφετέρου στην ύπαρξη υψηλού κόστους που επιβαρύνει των κρατικό προϋπολογισμό.

Με δεδομένο πως η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας, πως αυτή διασφαλίζεται, ιδιαίτερα σε περιόδους αστάθειας, προσλαμβάνοντας εργολάβους.

Η επικείμενη διαθεσιμότητα των συναδέλφων μας θα επιδεινώσει επιπλέον των κατάσταση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά και του κ. Ε. Βενιζέλου και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, γιατί έχουν μικρό οικονομικό όφελος και αντίστοιχα μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, αποδείχτηκαν λόγια κενού περιεχόμενου.

Αποδείχτηκε ότι προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους «αδιάβαστους» σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει στα μνημόνια οι Κυβερνόντες.

Μόνο οι αφελής και οι «εκτελούντες» διατεταγμένη υπηρεσία εφησυχασμού και παραπληροφόρηση του λαού, μπορούσαν να πιστέψουν και να διαδίδουν τις αρχικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Όλο προηγούμενο το χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση από την μια μεριά ψευδόμενη για το μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο Δημόσιο και από την άλλη παραπληροφορώντας ότι θα απολυθούν μόνο οι επίορκοι και οι «ανεπαρκείς» Δημόσιοι Υπάλληλοι, με προφανή στόχο τον εφησυχασμό των εργαζομένων, κάμπτοντας τις αντιδράσεις και στοχοποιώντας στην κοινωνία για άλλη μια φορά τους Δημοσίους Υπαλλήλους, λέγοντας ότι θα υπάρξει αξιολόγηση για να βρεθούν οι «ανάξιοι οι κοπανατζήδες και οι υπεράριθμοι» υπάλληλοι.

Επίσης δήλωναν ότι δεν έχει να φοβηθεί κανένας υπάλληλος που έχει προληφθεί στο Δημόσιο αξιοκρατικά με ΑΣΕΠ και είναι συνεπής στην εκτέλεση των καθηκόντων του στην υπηρεσία, ασκώντας τα καθήκοντα της ειδικότητας του.

Λόγια και μόνο λόγια. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι σκληρή. Το πολυνομοσχέδιο που αφορά την διαθεσιμότητα – κινητικότητα δεν εξαιρεί κανένα Υπουργείο από την εφαρμογή του μέτρου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η στελέχωση σε έμψυχο δυναμικό των Υπουργείων ή την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.

Κάλο είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι, ότι αν απολυθεί ένας αυτή η λαίλαπα των απολύσεων θα συνεχιστεί, Ο Δεκέμβριος είναι πολύ κοντά, κανένας δεν είναι πια ασφαλής στην εργασία του.

Τους συναδέλφους μας που θα βγουν σε διαθεσιμότητα δεν πρόκειται να τους κουνήσουμε το μαντήλι στέλνοντας τους στην ανεργία και στην ανέχεια, δεν θα τους ξεχάσουμε, θα αγωνιστούμε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά μέχρι τέλους, για να τους υπερασπιστούμε.

Η Ε.Ε. της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλάδων Εργαζομένων-ΥΕΘΑ,θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στο σχέδιο διάλυσης και απαξίωσης των Υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα και την περεταίρω εισχώρηση του ιδιωτικού φορέα στο ΥΠΕΘΑ.

Καλούμε και πάλι τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να επανεκτιμήσει την κατάσταση που θα διαμορφωθεί από την διαθεσιμότητα-απολύσεις στο ΥΕΘΑ και να δεχτεί την ρεαλιστική πρόταση που προτείνουμε (που θα ακολουθήσει το Υπουργείο Υγείας) καμιά απόλυση,  αλλά να υπάρξει εσωτερική μετακίνηση προσωπικού για να εξασφαλιστεί η λειτουργία των μονάδων με το όλο το υπάρχον προσωπικό.

Είναι απαραίτητο να καλυφθούν τα κενά και ίσως να χρειαστεί να ενισχυθούν οι μονάδες με νέο προσωπικό.

Δεν περισσεύει κανείς συνάδελφος, δεν υπάρχει «πλεονάζον προσωπικό» αντίθετα είμαστε επικίνδυνα λίγοι,

Θα αγωνιστούμε να μην φύγει κανείς από το ΥΠΕΘΑ,

Η Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ

Επικαιρότητα

Εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την Άρση αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης (των Δημοσίων Υπαλλήλων) της παρ.2 του άρθρου 26 του Ν.4354/2015
Περισσότερα...
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη Στάσης Εργασίας Δευτέρα 15/01/2018
Περισσότερα...
Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά "Κανονικά η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας"

Περισσότερα...
Καλά Χριστούγεννα

 

Περισσότερα...
Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετική με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Όραμα Ελπίδα
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με θέμα το προσχέδιο του οργανισμού του πολιτικού προσωπικού στο ΥΠΕΘΑ
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ

Περισσότερα...
Κοινό Δελτίο Τύπου της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με το Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλ/χων Μηχανικών Πολ. Αεροπορίας σε απάντηση των αναρτήσεων του Δημοσιογράφου Δ. Βερύκιου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (TWITTER)
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ Π.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΕΘΑ»

Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ημερίδας για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας στο Πολεμικό Μουσείο τη Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Περισσότερα...
Ημερίδα για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ : ΠΟΤΚΕ/ΥΕΘΑ, ΠΕΕΕΠΜΑΕΤΤ/ΥΕΘΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΥΕΘΑ, Ένωση Τεχνικών ΠΝ, Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού ΝΣ
Περισσότερα...
Ανακοίνωση: Η Ε.Ε της ΠΟΤΚΕ - ΥΕΘΑ υλοποιώντας την απόφαση της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από την διαδικασία της αξιολόγησης
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 308 ΠΕΒ
Περισσότερα...
24ωρη Γενική Απεργία 17 Μαΐου
Περισσότερα...