ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Αρ.Πρωτ: 461                                                                                              Αθήνα: 18/2/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαζική ήταν συμμετοχή των εργαζομένων στη Στάση εργασίας στις 18 Φεβρουαρίου 2022 για την περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και συμμετείχε η ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με πανελλαδικές συγκεντρώσεις στις εισόδους των υπηρεσιών σε Κρήτη  και  Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση έγινε  έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στην Αθήνα με τα Μ.Α.Τ. και χημικά αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους συγκεντρωμένους.

Η επίθεση που εκδηλώθηκε τόσο στην έναρξη της Συγκέντρωσης, όσο και κατά τη διάρκεια που η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανέβαινε στο γραφείο του κ. Σκυλακάκη για να παραστεί στη προγραμματισμένη συνάντηση, γεγονός που ανάγκασε τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας  να καταγγείλουν τη στάση της κυβέρνησης και να αποχωρήσουν από τη συνάντηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ καταγγέλλει την αναίτια και τυφλή επίθεση των δυνάμενων καταστολής που πετούσαν αδιακρίτως χημικά, προς την μαζική συγκέντρωση εργαζόμενων αλλά και στα συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας μας.

Όλοι οι εργαζόμενοι ομόθυμα εξέφρασαν τη βούλησή τους για την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου Πορίσματος της Επιτροπής και ζήτησαν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της επιτροπής

·         Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα

·         Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες

·         Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι)

·         Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.

·         Εκσυγχρονισμός των χώρων εργασίας και χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), όλων των ειδών σε επαρκής ποσότητες.

·         Άμεση πρόσληψη Ιατρών Εργασίας (Ι.Ε.) και ανάλογου εμπείρου προσωπικού για την ανάληψη καθηκόντων Τεχνικών Ασφαλείας (Τ.Α.)

·         Ενιαίο μισθολόγιο, με ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους

·         Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και στους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα.

·         Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

·         Μισθολογική αναγνώριση της διετίας 2016 και 2017.

 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ