Δευτέρα 23 Απρίλιος 2018

Αρ.Πρωτ:201                                                                                             Αθήνα: 16-02-2015                  

 

ΠΡΟΣ:

 Υπουργό  Εθνικής  Άμυνας  κ. Πάνο Καμμένο

ΚΟΙΝ:

-Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας  κ. Κώστα Ήσυχο

-Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Τόσκα

-Γενικό Γραμματέα ΥΕΘΑ κ. Ιωάννη Ταφύλλη             

-Οργανώσεις μέλη-ΠΟΤΚΕ/ΥΕΘΑ

ΘΕΜΑ:  Επανασύσταση οργανικών θέσεων στο ΥΠΕΘΑ

ΣΧΕΤ:     ΦΕΚ 2388 Β΄25/09/2013

 

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με σχετικό καταργήθηκαν 1280 οργανικές και προσωποπαγείς  θέσεις εργασίας στο ΥΠΕΘΑ,κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013, χωρίς αξιολόγηση και χωρίς κανένα έλεγχο αναγκαιότητας ή τροποποίησης απαιτήσεων για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών.  

Η Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ, όλο αυτό το χρονικό διάστημα ανέπτυξε ένα πολύμορφο αγώνα μαζί με τους συναδέλφους για να μην απολυθεί κανείς. Κινηθήκαμε δικαστικά και αγωνιστήκαμε δυναμικά και μαζικά με όλους τους εργαζόμενους ασκώντας συνεχή πίεση στην προηγουμένη συγκυβέρνηση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ξεσκεπάζοντας τις πολιτικές και τους Υπουργούς που τις εφάρμοζαν.

Αποκαλυπτική είναι η δειγματοληπτική  έρευνα που δημοσιοποιήσαμε και  αποκαλύπτει  ότι η ανάθεση στον Ιδιωτικό Φορέα(Ι.Φ) των εργασιών αυτών, κοστίζουν πολλά χρήματα παραπάνω από τις αμοιβές των πολιτικών υπαλλήλων, που εργαζόντουσαν σε αυτά τα καθήκοντα.    

Οπότε αφού οι  εργασίες αυτές που ανατίθενται στον Ι.Φ. έχουν  μεγαλύτερο κόστος, κρίνεται αναγκαία, χωρίς να επιβαρύνεται  ο προϋπολογισμός της χώρας, η επανασύσταση των απαραίτητων  οργανικών και προσωποπαγών θέσεων εργασίας που καταργήθηκαν στο ΥΠΕΘΑ.

Κύριε Υπουργέ,

Η Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ σας ζητά να λάβετε τις ανάλογες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε μετά από την άρση της διαθεσιμότητας και των απολύσεων που ήδη  εξήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, για την επανασύσταση των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν στο ΥΠΕΘΑ, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα οι συνάδελφοι μας που είναι σε διαθεσιμότητα σήμερα. Αν δεν επανασυσταθούν αυτές οι οργανικές θέσεις στο ΥΠΕΘΑ, είναι ορατός ο κίνδυνος να απορροφηθούν οι διαθέσιμοι συνάδελφοι από άλλο Υπουργείο και τελικά να μείνουν ακάλυπτες οι ανάγκες του ΥΠΕΘΑ.    

Με εκτίμηση

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ

Πρόεδρος                     O  Γεν. Γραμματέας

Λ. Καράμπαρπας                     Θ. Αλατεράς

τηλ. 6983501845

τηλ. 6955080107

Επικαιρότητα

Ευχές Πάσχα 2018
Περισσότερα...
Ταμείο Αρωγής Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ
Περισσότερα...
Παράσταση διαμαρτυρίας για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία Τρίτη 3 Απριλίου 2018
Περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ 2018
Περισσότερα...
Εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την Άρση αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης (των Δημοσίων Υπαλλήλων) της παρ.2 του άρθρου 26 του Ν.4354/2015
Περισσότερα...
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη Στάσης Εργασίας Δευτέρα 15/01/2018
Περισσότερα...
Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά "Κανονικά η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας"

Περισσότερα...
Καλά Χριστούγεννα

 

Περισσότερα...
Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετική με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Όραμα Ελπίδα
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με θέμα το προσχέδιο του οργανισμού του πολιτικού προσωπικού στο ΥΠΕΘΑ
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ

Περισσότερα...
Κοινό Δελτίο Τύπου της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με το Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλ/χων Μηχανικών Πολ. Αεροπορίας σε απάντηση των αναρτήσεων του Δημοσιογράφου Δ. Βερύκιου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (TWITTER)
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ Π.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΕΘΑ»

Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ημερίδας για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας στο Πολεμικό Μουσείο τη Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Περισσότερα...
 

Ειδησεις απο το in.gr

Δεν βρέθηκε ροή.