Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2018

 

 

Αθήνα: 22-8-2013

Αρ.Πρωτ: 44

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

ΚΟΙΝ:  Ειδικό Γραμματέα ΥΕΘΑ  κ. Αντώνιο Οικονόμου  

 

ΘΕΜΑ: Διαθεσιμότητα Πολιτικού Προσωπικού. 

  Κύριε  Υπουργέ,

Η στελέχωση του υπουργείου σε πολιτικό προσωπικό την τελευταία δεκαετία ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και το πρόβλημα επιδεινώθηκε τα τελευταία 2-3 χρόνια ύστερα από τις αθρόες αποχωρήσεις του προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης και χωρίς στο εν λόγω διάστημα να έχει υπάρξει έστω και μερική αντικατάσταση με νέο προσωπικό.

Το πολιτικό προσωπικό εργάζεται σε παραγωγικούς τομείς του υπουργείου. Ειδικότερα το τεχνικό προσωπικό στελεχώνει τομείς που χρειάζονται γνώσεις και εμπειρία, η οποία χάνεται και δεν μεταδίδεται όταν δεν υπάρχει ομαλή διάδοχη κατάσταση.

Σε πολλά παραγωγικά συνεργεία εργοστασίων του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού έχει δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία τους και το επόμενο διάστημα μάλιστα θα επιδεινωθεί, ύστερα από την εφαρμογή της διαθεσιμότητας των εργαζομένων.

Προβλήματα τα οποία αναφέρονται αναλυτικότατα σε εκθέσεις και αναφορές των Διοικητών των Μονάδων.

Είχαμε ζητήσει κατ’ επανάληψη, την εξαίρεση του πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ από την διαθεσιμότητα για πολύ ουσιαστικούς λόγους.

Όπως αναφέραμε το ποσοστό στελέχωσής των Υπηρεσιών μας είναι σε τραγικό επίπεδο κάλυψης και ιδιαίτερα σε ορισμένες τεχνικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πολύ σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία των Μονάδων σε ολόκληρο το ΥΠΕΘΑ.

Κατά καιρούς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υπήρχε η δέσμευση για μηδενικές απολύσεις και εξαίρεση από το καθεστώτος της διαθεσιμότητας. Ιδιαίτερα μετά και τις τελευταίες δημόσιες δηλώσεις σας, πιστέψαμε ότι το στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου θα συνέχιζε το έργο του.

Όμως τα πράγματα ανατράπηκαν με τραγικό τρόπο, μετά την έγκριση σας για συμμετοχή στην διαθεσιμότητα και των εργαζομένων του ΥΠΕΘΑ.

Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν είναι πολλά και σε πολλές περιπτώσεις δεν επιδέχονται λύση.

Το σύνολο των εργαζομένων εξασφαλίζει την αξιοπιστία και διασφαλίζει το αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Ζητούσαμε και ζητάμε την εξαίρεση για λόγους που έχουν σχέση με την Άμυνα της χώρας.

Κύριε Υπουργέ,

Προτείνουμε όπου απαιτείται να γίνει εσωτερική κινητικότητα και να μην φύγει κανείς από το ΥΠΕΘΑ όπως γίνεται στο Υπουργείο Υγείας.

Επιπροσθέτως λόγω της ύπαρξης πολλών κενών θέσεων εργασίας σε Υπηρεσίες που υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα πρέπει να προκηρυχθούν οι εν λόγω θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας για να καλυφθούν τα κενά και να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα εργοστάσια και οι Μονάδες.

Η παρέμβασή σας πρέπει να είναι άμεση και ουσιαστική, θεωρούμε ότι η ικανότητα που έχετε στον χειρισμό θεμάτων, η βαρύτητα της θέσης και η προσωπικότητά σας μπορούν να οδηγήσουν σε σωστή λύση.       

Με κάθε τιμή και εκτίμηση

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ

Ο  Πρόεδρος                                           Ο  Γεν. Γραμματέας

Λ. Καράμπαρπας                                                    Χ. Κοντζιάς

τηλ. 6983501845                                                  τηλ. 6983504367

Επικαιρότητα

Εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την Άρση αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης (των Δημοσίων Υπαλλήλων) της παρ.2 του άρθρου 26 του Ν.4354/2015
Περισσότερα...
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη Στάσης Εργασίας Δευτέρα 15/01/2018
Περισσότερα...
Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά "Κανονικά η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας"

Περισσότερα...
Καλά Χριστούγεννα

 

Περισσότερα...
Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετική με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Όραμα Ελπίδα
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με θέμα το προσχέδιο του οργανισμού του πολιτικού προσωπικού στο ΥΠΕΘΑ
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ

Περισσότερα...
Κοινό Δελτίο Τύπου της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με το Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλ/χων Μηχανικών Πολ. Αεροπορίας σε απάντηση των αναρτήσεων του Δημοσιογράφου Δ. Βερύκιου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (TWITTER)
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ Π.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΕΘΑ»

Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ημερίδας για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας στο Πολεμικό Μουσείο τη Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Περισσότερα...
Ημερίδα για την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ : ΠΟΤΚΕ/ΥΕΘΑ, ΠΕΕΕΠΜΑΕΤΤ/ΥΕΘΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΥΕΘΑ, Ένωση Τεχνικών ΠΝ, Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού ΝΣ
Περισσότερα...
Ανακοίνωση: Η Ε.Ε της ΠΟΤΚΕ - ΥΕΘΑ υλοποιώντας την απόφαση της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από την διαδικασία της αξιολόγησης
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 308 ΠΕΒ
Περισσότερα...
24ωρη Γενική Απεργία 17 Μαΐου
Περισσότερα...